Čitaoci

7 stvari koje radimo i tako nesvesno uništavamo sebi život

Kao prvo, želim da kažem da je ovaj post trebao da izađe u četvrtak, ali danas sam imala vremena i inspiraciju za pisanje, pa sam odlučila da ga ipak napišem sada. Ovo je moj prvi post i nadam se da će vam se dopasti.

1. Ne opraštamo

Mržnja i bes nas samo odvlače od onih stvarno bitnih stvari u životu. Opraštanje je najveći poklon koji možmo sebi da darujemo. Opraštajući, mi koračamo putem sreće i oslobađamo se negativnih misli. Ne možemo krenuti dalje ukoliko nismo spremni da oprostimo. Oprostiti ne znači zaboraviti. To samo znači osloboditi sebe tereta.

2. Ne radimo ono što volimo

Često radimo stvari koje ne želimo da radimo (učenje se ne računa xD) samo radi nekog uspeha, a ne mislimo na svoju sreću. Džaba vam sav taj uspeh ukoliko na kraju dana kada ostanete sami sa sobom niste zadovoljni, srećni i ispunjeni.

3. Brine nas mišljenje drugih

Moramo se pomiriti sa činjenicom da ne mogu svi da nas vole. Ne dozvolite da vas mišljenje drugih odvuče od snova. Najvažnije je da svako ima visoko mišljenje o sebi, a mišljenje drugih je nebitno.

4. Ne vodimo brigu o našem telu

Negovanjem tela, zdravom ishranom i zdravim načinom života nećemo samo obezbediti zdravu budućnost, već ćemo povećati i samopouzdanje. Osećaćemo se bolje i izgledati bolje, pa ćmo samim tim više biti zadovoljni našim telom.

5. Žalimo za stvarima koje smo/nismo uradili

Prošlost ne može da se promeni, zato naučite iz grešaka, nastavite dalje i gledajte u budućnost!

6. Poredimo se sa drugima

Svi smo mi jedinstveni, pa zašto onda da se upoređuješ sa nekim ko nije ti. Zamislite kako bi bilo dosadno da su svi isti. Zato uživaj u svojim različitostima.

7. Verujem da novac kupuje sreću

Postoje mnoge jednostavne stvari u životu koje će vas obradovati i ne zahtevaju nikakav novac. Najlepše stvari u životu su besplatne: zagrljaj ili poljubac drage osobe, dugi razgovori sa prijateljima... Uživajte u njima!

Aleksandra.

Коментари

  1. Одговори
    1. Hvala! :-) Da, nadam se da će svi koji su pročitali ovaj post razmisliti šta mogu da učine da im život bude lepši.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови