Čitaoci

Back to School: Kako se organizovati tokom školske godine

Evo mene opet, sa još jednim Back to School postom. Danas je, kao što možete zaključiti iz naslova, reč o organizaciji obaveza i vremena. Zadovoljstvo mi je što mogu da vam kažem da je ovo collab post sa Milicom sa bloga Blog For Cool Girls, pa pogledajte i njen post na istu temu. Nadam se da će vam se post dopasti i biti od neke pomoći.

Ova slika je preuzeta sa We heart it-a.
Prva stvar koju ću vam savetovati jeste to da ne učite u poslednji čas. Ja, odmah nakon što u školi učimo nešto novo, to utvrdim kod kuće i pred kontrolni samo obnovim. Tako se ne nerviram hoću li sve stići da naučim, a i kada profesor sledećeg časa nešto pita, a ja znam, imaće dobro mišljenje o meni. Isto tako neću morati da provedem sate učeći pred kontrolni, već ću samo obnoviti za pola sata. Ako imate da uradite nešto za domaći, uradite ga sada, a ne ostavljajte za drugi dan jer će se samo gomilati i na kraju nećete stići sve da uradite. Naravno, uvek zapisujem u neki blokčić šta imamo za domaći kako nešto ne bih propustila. Ovog septembra krećem u gimnaziju i cele godine ću biti prva smena, što mi u potpunosti odgovara jer imam bolju koncentraciju za učenje kod kuće popodne. Kada dođem iz škole, prvo ručam jer sam obično gladna posle napornog dana u školi. Posle toga imam pola sata za internet, TV ili prelistavanje časopisa, a onda sledi učenje. Učim 20-ak minuta, nakon čega pravim pauzu od 5-10 minuta i onda nastavim sa učenjem. Nemam koncentraciju za učenje duže od 20-25 minuta, pa zato pravim pauzu nakon toliko vremena, ali vi sebi odredite nakon koliko minuta ćete napraviti pauzu. Još jedno pravilo koje kod mene važi je to da ne učim posle 19h jer tada nisam toliko produktivna i ništa mi ne ulazi u glavu. Nakon što naučim sve što je potrebno i napišem domaći, mogu se posvetiti sebi i slobodna sam do sutra. Pred spavanje napravim 'to do listu' za sutrašnji dan kako ne bih zaboravila nešto da uradim.
Do prošle godine nisam imala puno obaveza, ali kako sam krenula u osmi razred, obaveze su se samo nizale. Gradivo i nije bilo teže u odnosu na sedmi razred, ali počele su pripreme za završni ispit, kao i za takmičenja. Zato sam rešila da počnem da koristim planer jer sam na dosta blogova i YouTube kanala slušala o tome kako im je to pomoglo pri organizaciji vremena. Napravila sam svoj planer jer u mom gradu zaista nema onih planera kao sa videa. Taj planer od prošle godine mi je u selu, pa sam vam zato slikala planer koji ću korisiti tokom ove školske i cele sledeće godine koji je još uvek u izradi, ali veći deo je urađen. Unapred se izvinjavam zato što su slike malo lošijeg kvaliteta, ali slikala sam tatinim telefonom koji ima slabu kameru, pa nije moglo bolje.


Naravno, na korici sveske je Leo. Na prvoj strani su neki moji lični podaci, a zatim sledi strana sa kalendarom.Nakon toga se naravno nalaze tablice za mesečno planiranje koje sam odštampala iz PhotoScape-a i ukrasila ih papirićima iz časopisa.


Sledi lista aktivnosti koje su raspoređene po danima, a pored toga i lista predmeta gde ću upisivati ocene koje dobijam tokom školske godine.Zatim je tu lista filmova koje planiram da odgledam do kraja 2016. godine. Lista je duga, pa sam slikala samo prve dve strane.


Nakon filmova idu serije, naravno. Tu zapisujem koje sam epizode odgledala i ima ih 12-13, pa sam isto slikala samo prve dve strane.


I na kraju su planovi za postove na blogu što nisam želela da slikam da ne bih unapred otkrivala šta ću pisati.

Mislim da bi to bilo sve što bih vam rekla u vezi organizacije i nadam se da nešto nisam zaboravila. Uglavnom, nadam se da će vam pomoći makar malo i čujemo se uskoro.

Aleksandra.

Коментари

 1. Post je super! Koristan,uredan,sve najbolje. Sviđa mi se!❤️

  ОдговориИзбриши
 2. Odličan je post,baš kao da si opisala mene,krećem u gimnu i stalno cu biti ujutro i to mi je super jer takoder ne mogu uciti poslije 7 sati.
  Svida mi se jako tvoj planer♥♥♥

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti, draga! ❤ Drago mi je da smo slične u nečemu. :)

   Избриши
 3. Post je odličan, veoma koristan, sviđaju mi se svi tvoji postovi i molim te uradi još ovih o školi, uživam čitajući ih☺❤

  ОдговориИзбриши
 4. Ovaj post je veoma koristan,verujem da ce vecini pomoci kao i meni! :)
  Ako zelis pogledaj moj blog i postani clan,hvala <3

  ОдговориИзбриши
 5. Predobar je post i nadam se da će biti još prilika za saradnju na ovakav način! <3
  http://blogforcoolgirls.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 6. Odličan post. Tako i ja radim samo što češće obnavljam, jer lako zaboravljam. Zapnem čim dođem iz škole, jer mi od 17h koncentracija polako opada. Mada ove godine nisam mogla da biram vreme zbog prijemnog ispita. :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala! Ja se nisam mnogo opterećivala oko prijemnog i samo sam se spremala u školi na pripremnoj nastavi, što se pokazalo kao dobro jer sam ga odlično uradila. :)

   Избриши
 7. Jako mi se dopada tvoj planer, stvarno je super i lepo organizovan. :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Lepo je to čuti od tebe jer znam koliko si ti organizovana. Hvala! :)

   Избриши
 8. Tek sam otkrila tvoj blog i stvarno te moram pohvaliti super ideje i korisni savijeti urednost na nivou svaka čast imaš možda ask gdje te mogu pratiti ❤❤������

  ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови